Pohjola Sairaalan uusiin toimipisteisiin älykkäät Inoroom™-leikkaussalitInoroom demotila

Tiedote, julkaistu: 15.11.2016 klo 08:30. 

OP Ryhmään kuuluva Pohjola Sairaala hankkii uusiin rakennettaviin sairaaloihinsa Inoroom™-leikkaussalit. Inoroom™ on älykäs leikkaussali-innovaatio, jonka takana on kolme suomalaista oman alansa huippuosaajaa: Halton, Hermetel ja Merivaara. Sopimus käsittää neljän leikkaussalin toimittamisen Ouluun ja kolmen Kuopioon.

Pohjola Sairaalan palvelukonseptissa asiakas on kaiken toiminnan keskiössä ja hoitoketju pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä. Samat tavoitteet ovat ohjanneet Inoroom™-leikkaussalien tuotekehitystä. Kokonaistoimitukset sisältävät kaiken nykyaikaisilta leikkaussaleilta vaadittavan suunnittelusta asennukseen ja huoltoon kuten leikkaussalien puhdastilarakenteet, rakenteisiin integroidun sairaala- ja talotekniikan, älykkäät ohjausjärjestelmät, standardit täyttävän hygienianhallinnan, käyttäjäystävälliset käyttöliittymät, käyttökoulutuksen ja ylläpidon.

”Tilaamisen helppous, työskentely- ja potilasmukavuus sekä tilojen käytön sujuvuus vakuuttivat hankintatyöryhmämme. Saamme esimerkiksi sovitettua salin ilmanvaihdon leikkauskohtaisesti hygieniastandardien mukaisiksi. Säädettävä huonelämpötila ja valaistus, vedottomuus ja hyvä akustiikka tukevat mahdollisimman miellyttävää operaatiota. Monikäyttöisyyden ansiosta voimme tehdä yhdessä salissa päivän aikana eri puhtausluokan toimenpiteitä”, sanoo yksikön päällikkö Nina Vesaniemi Pohjola Sairaala Helsingistä.

”Helsingin, Tampereen, Kuopion ja Oulun lisäksi tulemme rakentamaan Pohjola Sairaalan Turkuun. Sen jälkeen valtaosa asiakkaistamme asuu alle kahden tunnin ajomatkan päässä terveyspalveluistamme. On kaikkien etu, että ihmiset saadaan nopeasti terveiksi ja töihin. Lisäksi kiinteistönomistajalle ja palveluntarjoajalle on tärkeää, että sairaaloiden rakentamisen ja käytön aikaiset kustannukset pystytään budjetoimaan mahdollisimman tarkasti etukäteen. Inoroom™-leikkaussalit vastaavat omalta osaltaan näihin vaatimuksiin. OP Ryhmälle on suuri ilo, että yhteisen innovaation takana on kolme suomalaista, omilla erikoisaloillaan ansioitunutta yritystä, kertoo rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaa OP Kiinteistösijoitus Oy:stä.

”Inoroomin avaimet käteen -ratkaisussa yhdistyvät ainutlaatuinen joustavuus yhdessä toimituksen helppouden, varmuuden ja kiinteän hinnan kanssa. Nyt pääsemme näyttämään käytännössä konseptin hyödyt kaikille osapuolille: rakennuttajalle, suunnittelijoille, urakoitsijoille, leikkaussalitiimeille sekä potilaille”, kertoo Inoroom-kehityksestä ja myynnistä vastaava Mikael Sokolnicki.

Leikkaussalien toimitus etenee kahdessa vaiheessa. Sairaaloiden rungot ovat jo rakenteilla ja leikkaussalien suunnittelu aloitettu. Oulun Pohjola Sairaalaan päästään asennustöihin jo vuodenvaihteessa 2016–2017 ja ensimmäiset potilaat otetaan sisään ensi kesänä. Kuopion Pohjola Sairaalan asennustyöt alkavat maaliskuussa 2017 ja leikkaussali otetaan käyttöön syksyllä.

Lisätietoa:

Inoroom kehitys ja myynti, Mikael Sokolnicki, 050 5700 240, mikael.sokolnicki@halton.com

Yksikön päällikkö Nina Vesaniemi, 040 753 7479, nina.vesaniemi@pohjolasairaala.fi

Rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaa, 0500 402 487, kari.kangasmaa@op.fi