Inoroom lanseerattiin Sairaalatekniikan päivilläinroom_messuilla_02

Haltonin, Merivaaran ja Hermetelin yhdessä suunnittelema integroitu leikkaussali Inoroom esiteltiin Sairaalatekniikan päivillä Turussa. Tänä vuonna messut järjestettiin kansainvälisen IFHE-EU kongressin yhteydessä. Joka toinen vuosi järjestettävä eurooppalaisen sairaalatekniikkajärjestön kongressi toikin suomalaisten messukävijöiden joukkoon satoja osallistujia ympäri Eurooppaa.

Inoroomin liiketoimintajohtaja Mikael Sokolnicki kertoo vastaanoton olleen positiivisen innostunut.
 

inoroom_messuilla
Josefin Hoviniemi ja Mikael Sokolnicki esittelemässä Inoroomia Sairaalatekniikan päivillä.

– Olemme käyneet useita keskusteluja ja jatkotapaamisiakin on ehditty sopia. Kiinnostusta on tullut Suomen rajojen ulkopuoleltakin. Messuvieraiden kanssa puhuessa huomaa, että uusia leikkaussaleja tarvitaan, sillä useita sairaalarakennushankkeita on käynnissä ja suunnitteilla.

­Sokolnicki kertoo, että hygieenisyyden ja energiatehokkuuden lisäksi erityisesti Inoroomin muunneltavuus on ollut puheenaiheena Inoroomin ständillä. Myös leikkaussalien elinkaarikustannukset ovat olleet messuvieraiden huulilla.

– Leikkaussalien kustannukset eivät katkea rakentamisen päätyttyä. Järkevämpää onkin suunnitella pitkällä tähtäimellä, jolloin elinkaaren aikana syntyvät käyttökulut otetaan huomioon. Uusi ja muuttuvan tarpeen mukana seuraava teknologia mahdollistaa paitsi uusia toiminnallisuuksia ja tehokkaampia työtapoja, myös merkittävää kustannustehokkuutta, Merivaaran markkinointijohtaja Josefin Hoviniemi sanoo.