Ensimmäinen laaja keskussairaalatoimitus Inoroomilta: 14 leikkaussalia KotkaanLEHDISTÖTIEDOTE 4.9.2018. 

Inoroom toimittaa Kotkaan rakennettavan Kymenlaakson uuden keskussairaalan kaikki leikkaussalit. Carea Sairaalat Oy:n kanssa solmittu sopimus kattaa 12 korkeatasoista yleisleikkaussalia vaativan kirurgian käyttöön sekä kaksi hybridisalia, joihin sijoitetaan myös suurikokoisia kuvantamislaitteita. Inoroom voitti leikkaussaleista käydyn julkisen kilpailutuksen kolmen muun tarjouskilpailun loppuvaiheeseen valitun tarjouksen joukosta. Sopimus allekirjoitettiin 3.9.2018.

Salien toteutussuunnittelu alkaa heti, ja tiivis asennusvaihe työmaalla tapahtuu maalis-heinäkuussa 2019. Koko sairaalarakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2019 marraskuussa. Rakennushankkeen pääurakoitsijana toimii Skanska.  

Inoroom edustaa viimeisintä leikkaussaliteknologiaa avaimet-käteen toimituksena

Inoroom-toimitukseen kuuluvat salien puhdastilarakenteiset säteilysuojatut seinä- ja kattorakenteet, ovet, ikkunat, lattia, KSL-laitteiden kannakointijärjestelmä, saliohjaus- ja av-jäsrjestelmät, monitoripaikat sekä täydellinen toiminnallinen talotekniikka: sähkö- ja telekaapelointi, kiertoilmakoneilla varustettu ilmanvaihto, sairaala-automaatio ja sairaalakaasujärjestelmä.

Suurilla kosketusnäytöillä varustettu saliohjaus- ja AV-järjestelmä antaa tiloissa työskentelevälle henkilökunnalle mahdollisuuden itse säätää saliolosuhteita kulloistenkin tarpeiden mukaan.

Leikkaussalit toteutetaan kokonaistoimituksena hyödyntäen modulaarisen toimitustavan hyviä puolia, eli tilaaja saa toiveidensa mukaiset laadukkaat salit nopeasti toimitettuna ja käyttöönotettuna ennakkoon sovitulla hinnalla. Hallittu esivalmistus takaa nopean ja siistin asennusvaiheen. Inoroomilla on kokonaisvastuu leikkaussalien sisäolosuhteista.

Nyt alkava toimitusprojekti on Inoroomin kuudes kolmen vuoden sisään.

”Koimme, että Inoroom on hyvämaineinen ja luotettava kumppani, jonka kaikki aiemmat toimitukset ovat sujuneet sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Lisäksi arvostamme kokonaistoimituksen varmuutta. Leikkaussaleissa on monta erillistä yhteen sovitettavaa järjestelmää, ja niiden erillishankinnat koettiin suurena riskinä. Kokonaistoimituksessa vastuu kuuluu yhdelle yhteistyökumppanille joka edesauttaa salien käyttöönottoa sekä huoltovarmuutta”, sanoo projektijohtaja Kai Heiskanen Carea Sairaalat Oy:ltä.

”On hienoa huomata, kuinka Inoroomin laadukas leikkaussaliympäristö on kerännyt kiitosta käyttäjien ja sairaalan omistajien keskuudessa. Nyt otettu askel vaativaan keskussairaalaympäristöön suo meille hienon mahdollisuuden osoittaa, kuinka konseptimme tehostaa rakennusvaihetta ja soveltuu myös suuriin kohteisiin”, sanoo Inoroomin kehityksestä ja liiketoiminnasta vastaava Mikael Sokolnicki.

Lisätiedot:

Mikael Sokolnicki, InoroomTM kehitys ja myynti 
Puhelin: 050 5700 240
Sähköposti: mikael.sokolnicki(at)halton.com

Kai Heiskanen, Projektijohtaja, Carea Sairaalat Oy
Puhelin: 040 489 8642
Sähköposti: kai.heiskanen(at)carea.fi

 

Inoroom™-allianssi 

Inoroom™ on kolmen suomalaisen yrityksen yhteinen leikkaussaliratkaisu, jossa hyödynnetään jokaisen osapuolen johtavaa erityisasiantuntemusta omalta alaltaan. Kyseessä on tuotekehityksellinen yhteenliittymä, jossa Halton tuo ilmanvaihtoa koskevat ratkaisut, Hermetel puhdastilaosaamista ja Merivaara leikkaussalijärjestelmän ja sairaalakalusteisiin liittyvän osaamisen.

Halton

Halton Goup on Suomessa vuonna 1969 perustettu, maailman johtava sisäilmastoteknologian toimittaja vaativiin erikoisympäristöihin. Yhtiö kehittää ja toimittaa ratkaisuja kaupallisista ja julkisista kiinteistöistä terveydenhuoltoon ja laboratorioihin, ammattikeittiöihin ja ravintoloihin sekä laivoihin ja energiantuotantoympäristöihin. Haltonin tavoitteena on luoda käyttäjilleen turvallisia, mukavia ja työskentelyä tehostavia sisäympäristöjä, jotka ovat elinkaareltaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia ja energiatehokkaita. 

Haltonilla on tuotantoyksiköitä kymmenessä ja tutkimus- ja tuotekehitystyön tiloja kahdeksassa maassa. Lisenssivalmistusta yhtiöllä on neljässä maassa. Halton-konsernin palveluksessa työskentelee noin 1500 ihmistä yli 30 maassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli noin 200 miljoonaa euroa. Lisätietoa: www.halton.com.

Hermetel

Hermetel Oy on vuonna 1987 perustettu, omistuspohjaltaan suomalainen yritys, joka työllistää 70 puhdastilojen ja kylmäalan huippuosaajaa. Liikevaihtomme oli vuonna 2010 10,5 miljoonaa euroa. Noin 6500 neliömetrin suuruiset tuotantotilamme sijaitsevat Orimattilassa. Vahvuutenamme on jatkuvan t&k-toiminnan ja ammattitaitoisen henkilöstön lisäksi tinkimätön laadunvalvonta; käytämme alan edistyksellisimpiä laitteita sekä parhaita raaka-aineita. Lisätietoa: www.hermetel.fi

Merivaara

Merivaara-konserni on intuitiivisen terveysteknologian ja teollisen muotoilun edelläkävijä ja keskittyy kasvualueena erityisesti leikkaussalitoimintoja tukeviin ratkaisuihin. Pitkäaikaiset asiakassuhteemme juontavat juurensa vuodelta 1901, jolloin yhtiö alkoi valmistaa rautaisia sairaalasänkyjä sairaalahygieniaa merkittävästi parantaen. Tänä päivänä ohjelmistomme, laitteemme ja palvelumme parantavat potilasturvallisuutta ja lisäävät leikkaushoidon laatua ja tehokkuutta maailman johtavissa sairaaloissa. Merivaara toimii yli 120 maassa. Merivaara Q-Flow™ -leikkausvalaisin on Red Dot Award 2017- ja Fennia Prize Grand Prix 2017 -voittaja. Lisätietoa: www.merivaara.fi